Son günlerde çok yaptığım ve herkes arasında popüler olan bir tatlının tarifini vereceğim size. Hemen hemen şu son bir aydır evime kim geldiyse magnolia yaptım. Hem yapımı on beş dakika olduğundan hemde hafif olduğundan dolayı tercihim oldu. Bazen bir sıra çilek bir sıra muz şeklinde yaptım, bazen de sadece tek meyve ile yaptım. Kivi ile hiç denemedim ama yapıp seven var, mandalina ve portakal ile yapanı da gördüm ama bana biraz damak tadıma uymaz gibi geldi. Hemen hemen her meyve ile yapılabileceğini düşünüyorum mesela şeftali ile çok güzel olduğu yorumlarını gördüm, yaz gelince yaban mersini, böğürtlen ve kiraz dile denemek istiyorum. Birde kakaolu bisküvi kullanarak denemek istiyorum ya da muhallebisine ocağın altını kapattıktan sonra damla çikolata atıp çikolatalı muhallebi elde edip ve ya çilekli toz krem şanti katıp denemek istiyorum. Bence güzel olur gibi geliyor. Neyse çok yazdım hemen malzemelere geçiyorum. Umarım sizde beğenirsiniz.
MAGNOLİA
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt
- Bir su bardağından bir parmak kalınlığından az şeker
- 1 yumurta
- 100 ml krema (yarım kutu) ve ya bir paket toz krem şanti
- Vanilin
- 1 paket bebe bisküvisi ve ya yulaflı bisküvi (Ben yulaflı kullanıyorum çok tatlı olmasın diye)
- 1 su bardağı kadar fındık
- Damak tadına uyan meyve (Çilek, muz, kivi vb.)
Püf noktası:Hazırlanışı;
Muhallebi göz göz olduğu an ocaktan alın bu şekilde soğuduktan sora akışkan bir muhallebi olur.
- Bisküvi ve fındığı rondodan geçirelim. Derin bir tabakta birbirine karıştıralım.
- Bir tencereye süt, şeker, un, krema (veya toz krem şanti) ve yumurtayı koyup karıştıralım. Sonra ocağın altını orta ateşte açıp kaynayana kadar karıştırarak topaklanmasını önleyelim.
- Göz göz olduğu an hemen çok bekletmeden ocaktan alalım. (Çok ocakta kalırsa soğuyunca katı bir muhallebi olur.)
- Üzerine vanilin ekleyelim.
- Meyveleri uygun şekilde dilimleyelim.
- Ilıyan muhallebiyi kaşık ve ya çırpıcı ile karıştıralım.
- İdeal kıvama gelen muhallebiden sonra bir bardağa, kupa ya da uygun bir kabın dibine bisküvi ve kenarlarına meyve dizip orta bölümüne muhallebiden koyalım. Bu işlemi kap koyana kadar tekrarlayalım.
- Süslemek için damla çikolata ve ya fındık kullanabilirsiniz. Ben kalan meyveleri üstüne koydum.
- En az iki saat dinlendikten sonra yiyebilirsiniz.
Yorum Gönder
0 Yorumlar